Over Daan

Daan studeerde in 2016 af als omgangskundige middels een afstudeeronderzoek naar de mogelijkheid tot ontwikkeling van kritisch denken bij studenten in het mbo. Dit onderzoek ontving in november 2017 een prijs bij de Hogeschool Utrecht. Sinds 2015 is hij verbonden aan ROC Midden Nederland als docent en later als hoofd van het Expertisecentrum Kritisch Denken. In 2017 richtte hij dit zelf op, met een team van vijf mensen werkt hij aan onderwijsontwikkeling en -onderzoek.

In 2017 werd hij genomineerd als Leraar van het Jaar, hij greep net naast deze titel. Naast zijn werk bij ROC Midden Nederland heeft hij o.a. de Nederlandse Overheid, een aantal Hogescholen en verschillende bedrijven als opdrachtgever. Daan is o.a. opgeleid als omgangskundige en specialiseerde zich in kritisch denken en ethiek. Daarna volgde hij een opleiding programmamanagement, Deep Democracy en een leergang The Biology of the Mind aan de Open Universiteit. Hij neemt geregeld plaats in verschillende klankborden en adviesgroepen.

Als vrijwilliger filosofeerde Daan eens per maand met TBS-patiënten, is hij vertrouwenspersoon bij de Utrechtse Sportraad en politiek betrokken.

 

Hoofdfunctie

Hoofd van het Expertisecentrum Kritisch Denken bij ROC Midden Nederland, in deze rol geeft hij ook onderwijs in filosofie en ethiek.

Nevenfuncties

Coördinator van de werkplaats onderwijsonderzoek Democratisering van kritisch denken

Voorzitter van het bestuur van Jong ROC MN

Docent kritisch denken en ethiek bij de Hogeschool Utrecht

Lid Raad van Advies op het gebied van filmeducatie, o.l.v. Filmmuseum Eye

Trainer en adviseur in kritisch denken, beleidsethiek en besluitvormingsprocessen, o.a. bij Provincie Zuid-Holland